Isplata depozita Bobar banke počinje 19. januara

Marina Čigoja
Isplata depozita Bobar banke počinje 19. januara

Banjaluka - Agencija za osiguranje depozita BiH 19. januara počeće isplatu osiguranih depozita propale Bobar banke iz Bijeljine, a 21.379 depozitara dobiće ukupno 86,6 miliona KM.

Agencija za bankarstvo RS oduzela je 23. decembra dozvolu za rad Bobar banci i pokrenula postupak njene likvidacije. Direktor Agencije za osiguranje depozita Josip Nevjestić rekao je da je novac obezbijeđen i da ne postoji nijedan element koji bi doveo u pitanje dinamiku isplate novca depozitarima kojima imaju do 50.000 KM položenih u Bobar banci. Kazao je da je na depozite obračunata i kamata i da deponenti svoj novac mogu da podignu u narednih pet godina. Istakao je da su "Pošte Srpske" 8. januara počele distribuciju obavještenja vlasnicima depozita. Da bi depozitari mogli da podignu depozite moraju da podnesu zahtjev za isplatu, dok će prilikom isplate depozita morati sa sobom da ponesu dokaz o vlasništvu novca i ličnu kartu.

- Postoje tri načina za isplatu. Vlasniku depozita novac se može isplatiti na licu mjesta, vlasnik može da prebaci novac u drugu banku ili da ih zadrži u banci isplatiocu osiguranih depozita, a to je u ovom slučaju Unikredit banka Banjaluka - rekao je Nevjestić.

Kazao je da će depoziti biti isplaćivani na više od 112 isplatnih mjesta Unikredit banke. ...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana