Investiciono-razvojna banka je među najuspješnijim projektima

Agencije
Investiciono-razvojna banka je među najuspješnijim projektima

Banjaluka - Investiciono-razvojna banka /IRB/ Republike Srpske danas je jedan od najuspješnijih projekata u Republici Srpskoj, a u prilog tome govori činjenica da je od 2008. godine do sada plasirano više od 1,4 milijarde KM kredita, izjavila je direktor ove banke Snježana Vujnić.

"Najveći dio tog plasmana bio je preko kreditnih posrednika, tako da mi iz IRB-a ne možemo diktirati finansijskim posrednicima ko će proći proceduru koja je definisana našim pravilima i politikom rada Banke", rekla je Vujnićeva.

Komentarišući optužbe SDS-a da se "milionski krediti" IRB-a u većini slučajeva "dodjeljuju članovima vladajuće stranke, rodbini i prijateljima", Vujnićeva je rekla da su svi krediti dodjeljivani u skladu sa pravilima, što iz godine u godinu potvrđuju revizorski izvještaji Glavne službe za reviziju javnog sektora Republike Srpske i nezavisnog revizora.

SDS smatra da treba ispitati rad IRB-a, jer "nezakonito dodjeljuje kredite vlasnicima preduzeća u Srpskoj i pojedincima iz vladajuće stranke", izjavio je danas član Odbora SDS-a za finansije Slaviša Raković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana