Investicione mogućnosti Srpske u septembru na sajmu u Solunu

Srna
Foto: GS

BANjALUKA - Investiciono-razvojna banka /IRB/ Republike Srpske učestvovaće na Međunarodnom sajmu u Solunu od 10. do 18. septembra, s ciljem predstavljanja investicionih mogućnosti kapitalnih projekata Srpske privrednicima i organizacijama iz Grčke, kao i investitorima iz drugih zemalja, dogovoreno je na sastanku delegacije IRB-a sa grčkim ambasdorom u BiH Dimitriosom Papandreuom.

"Namjera je, u čemu je obećana nesebična pomoć Ambasade Grčke u BiH, da dobra privredna saradnja Srpske i Grčke bude podignuta na još viši nivo", saopšteno je iz IRB-a. U saopštenju se dodaje da su dogovorene i aktivnosti na uspostavljanju saradnje sa privrednim komorama Atine i Soluna, investiciono-razvojnom organizacijom "Enterprajz Grčka"  i privrednicima iz Grčke, zainteresovanim za ulaganje u Srpsku.

"IRB Srpske nastavlja sa aktivnostima snažne promocije potencijala za ulaganje u Srpsku. Planirano je da u drugoj polovini juna bude održan i sastanak u Beču sa 40 privrednika iz Austrije", saopšteno je iz IRB-a.

Delegaciju IRB-a juče je na sastanku u Ambasadi u Sarajevu predvodio vršilac dužnosti direktora IRB-a Dražen Vrhovac, koji je upoznao grčkog ambasadora o aktivnostima koje IRB sprovodi na snažnoj promociji potencijala Republike Srpske, čiji je cilj veći priliv direktnih stranih ulaganja u Srpsku, nova zapošljavanja i jačanje privrednog ambijenta.

U saopštenju se navodi da su investicioni profili gradova i opština te investicioni profil Srpske, koje je izradila IRB, baza za informisanje investitora koji se odluče da ulažu u Republiku Srpsku.

"Prilikom izrade profila namjera nam je bila da objedinimo sve potrebne podatke, kako bismo pojednostavili i olakšali pristup informacijama zainteresovanima za ulaganje, ali i da predstavimo potencijale i ljepote Republike Srpske", istaknuto je u saopštenju.

Iz IRB-a dodaju da će svi investicioni profili, čije predstavljanje je planirano, biti dostupni i na engleskom jeziku, te da je u planu prevođenje i na druge jezike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana