Inspekcija utvrđuje dešavanja u fabrici

M. Č.
Inspekcija utvrđuje dešavanja u fabrici

BANjALUKA - Vlada RS uputiće inspekcijske organe koji treba da utvrde sve okolnosti u vezi sa "Fabrikom duvana" Banjaluka, rekao je u petak predsjednik Vlade RS Aleksandar Džombić, komentarišući 30 otkaza koje je direktor ove fabrike radnicima podijelio u srijedu.

- Vlada RS će provjeriti da li je kupac državnog kapitala u "Fabrici duvana" ispoštovao privatizacioni ugovor i da li je taj ugovor istekao - naglasio je Džombić, podsjećajući da je Investiciono-razvojna banka ranije kaznila "Fabriku duvana" Banjaluka sa 84.000 KM zbog četiri neprijavljena radnika.

Predsjednik Sindikalne organizacije "Fabrike duvana" Banjaluka Miroslav Marinković kaže da su se radnici obraćali svim nadležnim institucijama, ali da konkretan odgovor nisu dobili.

- Tražimo da se stane u kraj torturi i otkazima u preduzeću, kao i da se vidi šta se dešava u fabrici, s obzirom na to da 27. septembra ove godine ističe pet godina kupoprodajnog ugovora koji što prije treba da se ispita i da se vidi da li su ispoštovane ugovorne obaveze - naglasio je Marinković.

On je naglasio da će Sindikat preduzeti zakonska sredstva kojima će se boriti ako niko ne bude reagovao na apel radnika da se ovo pitanje riješi.

- Sramota je da se gasi jedina fabrika duvana u Republici Srpskoj, od koje mogu da imaju koristi i privreda i Vlada i radnici ovog preduzeća - naglasio je Marinković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana