Impozantan uspjeh Kompanije Bobar

Glas Srpske
Impozantan uspjeh Kompanije Bobar

BIJELjINA - Kompanija "Bobar" za 20 godina postojanja dala je izuzetan doprinos pozitivnoj stopi rasta industrijske proizvodnje u RS, postigla impozantan uspjeh i postala jedna od najjačih i najstabilnijih u Srpskoj.

Ovo je juče u Bijeljini, povodom obilježavanja 20 godina rada i postojanja Kompanije "Bobar" rekao predsjednik Vlade RS Milorad Dodik, prenijela je Srna. On je naglasio da je najveći doprinos "Bobara", to što će svojim radom omogućiti da u strukturi bruto društvenog proizvoda u Srpskoj, industrija bude zastupljenija nego ranije.

Dodik je kazao da samo uspješan biznis može da dovede do uspješne vlasti, te da ljudima treba otvoriti mogućnosti da rade.

- Obaveza vlasti je da napravi povoljan poslovni ambijent i Vlada RS nema namjeru da bilo čim ograničava kompanije, nego, naprotiv, da ih razvija - rekao je Dodik.

Predsjednik Kompanije "Bobar" Gavrilo Bobar naglasio je da kompanija ima 1.500 radnika, te da posluje u pet zemalja.

-  Kompanija će ovu godinu završiti sa 90 miliona maraka ukupnog prihoda, što je na prošlogodišnjem nivou, a ukupna dobit iznosiće tri do četiri miliona maraka - istakao je Bobar.
Dodik je povodom obilježavanja 35 godina postojanja preduzeća "Elvako" rekao da je ono jedan od sve većeg broja dobrih primjera u RS, gdje se značajno ulaže u industrijsku proizvodnju, koja je u ovoj godini u odnosu na prošlu veća za gotovo 20 odsto.

- Važno je istaći da će zaposleni u "Elvaku" imati obezbijeđen posao i u narednoj godini, te da će osavremenjivanjem postrojenja i pogona, povećati konkurentnost na tržištu - kazao je Dodik.

Direktor "Elvaka" Savo Radić rekao je da preduzeća danas zapošljava 230 radnika, te da je u njegovu revitalizaciju Kompanija "Bobar" uložila dva miliona maraka i postala njen većinski vlasnik.

- "Elvako" je u predratnom periodu važio za jednog od najvećih proizvođača žice i armaturnih mreža na području bivše Jugoslavije. Za vrijeme rata izgubili smo proizvodnju, a time i tržište, i bili smo prinuđeni da smanjimo broj zaposlenih - rekao je Radić i dodao da je ovo preduzeće od 2001. godine akcionarsko društvo.        

"Sava"

Premijer Dodik je rekao da će pitanje Prehrambene industrije "Sava" biti riješeno potpisivanjem ugovora sa novim vlasnikom, čime on preuzima revitalizaciju kompletnog proizvodnog programa i čime se rješava decenijski problem u Bijeljini. Naglasio je da se sa stanovišta poljoprivredne proizvodnje, početkom rada "Save", stvara novi, značajan preduslov za njen razvoj. Dodik je dodao da je Bijeljina primjer kako se posrnuli giganti uspješno mogu revitalizovati u saradnji sa Vladom RS.      

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana