Imovina Šećerane na dobošu

Capital.ba
Imovina Šećerane na dobošu

Bijeljina - Odlukom Osnovnog suda u Bijeljini 15. oktobra biće održana licitacija za prodaju devet kombajna za vađenje šećerne repe, pet hladnjača za šećerovinu, valjak i tlačni filteri bijeljinske Fabrike šećera.

Sud je donio odluku u izvršnom postupku koji je protiv "Šećerane" pokrenuo njen bivši direktor Bojan Mrđen zahtijevajući naplatu potraživanja u iznosu od 114.000 KM. Bojan je sin direktora "Agrokop eksport-importa" Ljube Mrđena, koji je osuđen zajedno sa vlasnikom te firme Zoranom Ćopićem zbog pranja novca upravo putem "Šećerane". Oni su uhapšeni pod optužbama da su "oprali" nekoliko miliona maraka narko-bosa Darka Šarića zarađenih od trgovine drogom. Ljubo Mrđen je priznao krivicu i nagodio se sa Specijalnim tužilaštvom RS na osnovu čega je osuđen na šest mjeseci zatvora. Specijalno tužilaštvo je vodilo istragu i protiv Bojana Mrđena, a kao dokaze je priložilo snimljene telefonske razgovore između njega i oca, ali on nije osuđen.

- Bojan Mrđen je samoinicijativno pokrenuo tužbu protiv fabrike šećera, što je učinio još jedan radnik, za razliku od svih drugih radnika koji su pokrenuli kolektivnu tužbu za naplatu potraživanja - kaže vršilac dužnosti direktora Fabrike šećera Meho Fafulić.

"Šećerana" već godinama ne radi, a nedavno je Poreska uprava RS podnijela zahtjev za pokretanje stečaja. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana