Ima propusta, ali i nade

Glas Srpske
Ima propusta, ali i nade

LONDON - Bilo bi vrlo lako sačiniti spisak svega onoga što na londonskom samitu Grupe 20 nije postignuto. Uprkos velikim riječima britanskog premijera Gordona Brauna i američkog predsjednika Baraka Obame, nije usaglašen novi, koordinisani fiskalni stimulus za podsticanje globalne tražnje, koja je u potpunom kolapsu, piše "Indipendent" u uredničkom komentaru.

U završnom kominikeu, navodi "Indipendent",  ne pominje se ni ogromna globalna trgovinska neravnoteža koja je doprinijela aktuelnoj krizi.

-Ipak, bilo bi pogrešno zaključiti da je sastanak bio promašaj. Ono što je postignuto, daje razloga za nadu da smo, konačno, na pravom putu, ocjenjuje uvodničar " Indipendenta",
"Gardijan", koji takođe primjećuje da u Londonu nisu postavljeni temelji nekih korjenitih globalnih promjena, ističe da je najavljeni paket pomoći zemljama sa srednjim ili niskim prihodima zaista pozamašan.

"Tajms" primjećuje da je na samitu G20 mnogo toga postignuto, iako je ispunio samo niska očekivanja. Ostaju, navodi,  podjele oko pitanja na koji način treba rješavati finansijsku krizu, a izbjegnuta je debata o regulisanju bankarskog sektora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana