Hrvatska prodaje luke, lutriju, Brione

Tanjug
Hrvatska prodaje luke, lutriju, Brione

Zagreb - U naredna dva mjeseca u Hrvatskoj će u proces privatizacije ući morske luke Rijeka, Ploče, Zadar i Šibenik, Hrvatska lutrija, Croatia Airlines.

Privatizovaće se i Narodne novine, riječna luka Vukovar kao i Petrokemija, izjavio je predstavnik Državne kancelarije za upravljanje državnom imovinom (DUUDI), Mladen Pejnović.

Vlada, koja ovu rasprodaju naziva "drugi krug privatizacije", odlučila je da u narednih godinu dana djelimično ili potpuno privatizuje 28 hrvatskih državnih kompanija, prenosi portal Seebiz.

Pejnović je sa nekoliko ministara već postigao dogovor o nastavku privatizacije, pa su mu tako zeleno svijetlo za akciju dali ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić i ministar privrede Ivan Vrdoljak, piše Globus.

Drugi krug privatizacije trebalo bi da bude podjeljen u dvije faze, a u prvoj će se privatizovati pomenutih devet preduzeća.

U drugoj fazi, koja bi trebalo da uslijedi iduće godine, privatnim ulagačima biće ponuđeno još 19 kompanija - Hrvatska pošta, ACI, Jadrolinija, sedam vazdušnih luka (Osijek, Pula, Rijeka, Zadar, Split, Dubrovnik, Zagreb), Imunološki zavod, Croatia banka, APIS, Brioni, Brodarski institut, Hrvatska brodogradnja - Jadranbrod, Club Adriatica, Park Prevlaka i Zrakoplovno-tehnički centar Velika Gorica, tvrdi list.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana