Honda povlači vozila sa tržišta

Glas Srpske
Honda povlači vozila sa tržišta

TOKIO - Japanski proizvođač automobila "Honda" potvrdio je da, širom svijeta, zbog neispravnih vazdušnih jastuka, povlači pola miliona vozila, javile su agencije

Ova vijest stigla je za manje od 24 sata pošto je najveći proizvođač automobila na svijetu "Tojota", objavila da će ponovo biti pregledano više stotina hiljada vozila, zbog problema sa kočnicama.

Većina vozila obuhvaćenih odlukom "Honde" nalazi se u Americi, a radi se o popularnim modelima "akord" i "sivik" iz 2001. i 2002. godine.

Iz "Honde" su objavili da je konstruktorska greška dovela do opasnosti od pretjeranog naduvavanja i mogućeg pucanja vazdušnih jastuka, pri čemu metalne krhotine koje se raspu mogu biti smrtnosne za putnike.

Prije nekoliko dana iz "Honde" su najavili povlačenje 650.000 vozila zbog greške koja dozvoljava prodor vode u mehanizam elektronskih podizača stakla, zbog čega može doći do pregrijavanja i topljenja plastike.

Prvi opoziv automobila japanskog proizvođača desio se u novembru 2008. godine, kada je sa tržišta povučeno oko 4.000 automobila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana