H&M stiže u Srbiju na jesen

Agencije
H&M stiže u Srbiju na jesen

Beograd - Švedski modni gigant H&M će 2013. konačno ući na tržište Srbije i otvoriće prvu radnju u Beogradu u Delta sitiju ove jeseni, potvrđeno je iѕ Štokholma, prenose agencije.

- Radujemo se otvaranju prve radnje u Beogradu. Uzbuđeni smo što ćemo moći da ponudimo našim kupcima u Srbiji modu i kvalitet po najboljim cijenama već od jeseni 2013 - rekao je i izvršni direktor H&M-a Karl-Johan Person.

Kompanije H&M i Delta Real Estate potpisale su Ugovor o zakupu, o otvaranju prve H&M radnje u Srbiji, pa će ovaj poznati modni brend otvoriti svoju prvu radnju u šoping-molu Delta siti već ove jeseni, saopšteno je iz Delta Holdinga.

O dolasku poznatog svjetskog brenda u Srbiju se govori već godinama, ali su po “krpice” sa oznakom H&M naši kupci morali da idu u neku od okolnih zemalja. 

Poznati su po garderobi namijenjenoj mladima po pristupačnim cijenama, koje su, za razliku od nekih brendova, skoro iste u svim zemljama u kojima H&M posluje. 

Kako kompanija u Srbiju stiže samostalno, a ne preko distributera ili franšize, razlike u cijenama u radnjama u Beogradu ili na primjer Beču ne bi trebalo da budu veće od jednog ili dva evra. 

Koncept radnji je takav da se obično na velikom prostoru u jednom dijelu prodaje kolekcija za tinejdžere i djecu, kao i sportska garderoba, modni detalji poput torbi, nakita, šnalica, dok se u drugom dijelu mogu kupiti i elegantniji komadi garderobe po nešto višim cijenama. 

Prema nekim informacijama, tim iz Švedske je boravio u Srbiji početkom prošle godine kako bi podrobnije ispitao tržište i tražio lokacije za svoje radnje, a govorilo se o tome da su planovi H&M-a da ubrzo posle objekta u prestonici, otvore radnje u još dva velika grada u zemlji. 

Švedska kompanija prisutna je na više od 40 tržišta svijeta, ima više od 2.600 radnji, a zapošljava skoro 100.000 ljudi. Dizajnom odeće upravlja tim baziran u Švedskoj, a proizvodnja se vrši u više od 800 fabrika širom svijeta. 

Osim Srbije, švedska modna kuća će svoje radnje otvoriti u 2013. i u Čileu, Estoniji, Litvaniji i preko franšize u Indoneziji.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana