Hipo najuspješnija banka u Srpskoj

PR
Hipo najuspješnija banka u Srpskoj

BANjA LUKA - Hipo Alpe Adrija banka Banjaluka proglašena je najuspješnijom bankom na tržištu Republike Srpske u 2011. godini na završenoj tradicionalnoj svečanosti održanoj u Banskom dvoru povodom izbora najuspješnijih privrednih subjekata u RS koji organizuje Privredna komora RS.

U saopštenju Hipo banke navodi se da je ova banka ostvarila impresivne finansijske rezultate na tržištu RS u 2011. godini i postala lider u svih pet ključnih bankarskih kategorija - aktivi, depozitima, kreditima, dobiti i ukupnom kapitalu.

- Hipo banka je u prošloj godini na tržištu RS odobrila oko 230 miliona KM novih kredita, što je skoro 50 odsto više nego u 2010. godini, čime je potvrdila ulogu sistemski najznačajnije banke za RS i u vremenima globalne krize. Takođe, Hipo banka je prošle godine osnovala i lizing društvo, Hipo Alpe Adrija Lizing Banjaluka, koje je jedino lizing društvo sa sjedištem u RS - navodi se u saopštenju.

Izvršni direktor Hipo Alpe Adrija banke Banjaluka Goran Babić rekao je da najbolja nagrada koju jedna banka može da dobije jeste nagrada koju daje Privredna komora.

- Time se potvrđuje da smo svoj kapital podredili domaćem tržištu i razvoju domaće ekonomije - izjavio je Babić.

Ukupni depoziti Hipo banke iznose više od jedne milijarde KM, dok je ukupni kapital iznosio 234 miliona KM, a adekvatnost kapitala visokih 16,4 odsto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana