Hipo broker agent emisije akcija

T. K.
Hipo broker agent emisije akcija

BANjA LUKA - Hipo broker, Odjeljenje za poslovanje sa hartijama od vrijednosti Hipo Appe-Adrija banke a. d. Banja Luka, agent je treće emisije akcija akcionarskog društva Olimpijski centar Jahorina, vrijedne 16 miliona maraka, saopšteno je juče iz ove banke.

U saopštenju se navodi da se radi o drugom najvećem prikupljanju kapitala putem javne ponude u istoriji Banjalučke berze.

Olimpijski centar Jahorina uputio je 25. maja ove godine javni poziv svim zainteresovanim investitorima za upis i uplatu akcija treće emisije.

- Svi postojeći akcionari OC Jahorina imaju pravo preče kupovine akcija po cijeni od marke po akciji. Upis i uplata akcija po pravu preče kupovine vršće se od 9. do 18. juna 2009. godine u prostorijama Hipo Alpe-Adrija banke u Banjoj Luci i poslovnici Hipo banke na Palama - navodi se u saopštenju.

Poslije isteka roka za korišćenje prava preče kupovine akcija, preostali iznos neupisanih i neuplaćenih akcija biće predmet javne ponude na Banjalučkoj berzi, koja će trajati pet dana od trenutka unošenja ovih akcija u berzanski sistem trgovanja.

U saopštenju se ističe da je potreban obim investicija po Studiji izvodljivosti investicionih ulaganja u OC Jahorina u prvoj fazi 36 miliona maraka za period od 2008. do 2011. godine.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana