Hipo banka donira više od 40.000 maraka

Marina Čigoja
Hipo banka donira više od 40.000 maraka

BANjA LUKA - Hipo Alpe Adria banka doniraće više od 40.000 maraka od 27. do 31. oktobra u 18 opština Republike Srpske u kojima posluje, kao i u Brčko distriktu.

Novac će donirati povodom obilježavanja Međunarodnog dana štednje, 31. oktobra, a donacije su namijenjene javnim institucijama koje brinu o vaspitno-obrazovnom razvoju djece i njihovoj zdravstvenoj i socijalnoj zaštiti.

Hipo Alpe Adria banka Banja Luka juče je donirala 5.000 maraka za šest institucija koje se brinu o vaspitno-obrazovnom razvoju djece i njihovoj socijalnoj i zdravstvenoj zaštiti u Foči, Kostajnici, Derventi i Mrkonjić Gradu.

Time je ova banka, petu godinu zaredom, pokrenula akciju obilježavanja Međunarodnog dana štednje.

- Međunarodni dan štednje u Hipo banci tradicionalno je posvećen najmlađima. Osim toga želimo da ovim skromnim poklonima zahvalimo svim lokalnim zajednicama u RS u kojima djelujemo kao i njihovim građanima, našim klijentima za ukazano ogromno povjerenje tokom ove i proteklih godina - rekao je direktor Hipo Alpe Adria banke Srećko Bogunović.

Predstavnici Hipo banke Banja Luka 31. oktobra, u većim, a dan kasnije i u manjim opštinama obići će sva porodilišta u Srpskoj, gdje imaju svoje poslovnice i djeci koja se rode na taj dan uručiće štednu knjižicu sa ulogom od 100 maraka.

Istovremeno, Hipo banka u Mostaru organizuje obilježavanje Međunarodnog dana štednje na prostoru Federacije BiH.

Obilježavanje

Međunarodni Dan štednje obilježava se 31. oktobra, na dan kada je 1924. godine u Milanu održan prvi međunarodni kongres predstavnika svjetskih štednih ustanova, koji su se sastali sa željom da pronađu izlaz iz krize prouzrokovane prvim svjetskim ratom. Tu je odluku donijelo 350 delegata iz 27 zemalja, koji su predstavljali oko stotinu miliona štediša.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana