HET jedini vlasnik HE Dabar

R. Mi.
HET jedini vlasnik HE Dabar

Trebinje - Ministar industrije, energetike i rudarstva RS Petar Đokić izjavio je juče da će Hidroelektrana (HE) "Dabar" ubuduće biti u stoodstotnom vlasništvu "Hidroelektrana na Trebišnjici" (HET).

- To ne znači da se ukida preduzeće HE "Dabar", već samo da se obavljaju organizacione promjene u vlasničkoj strukturi, a 30 odsto udjela koji je imala "Elektroprivreda RS" (ERS) prenosi se na HET - rekao je Đokić na sastanku sa rukovodstvom ERS-a, HET-a i HE "Dabar" u Trebinju.

Đokić je najavio da će ove godine biti intenzivirane aktivnosti na izradi novog zakona o električnoj energiji, kojim će se ići i na određene organizacione promjene u sistemu ERS-a.

Direktor ERS-a Branislava Milekić izjavila je da ovo preduzeće ostaje pri zahtjevu za promjenu cijene električne energije. Milekićeva je istakla da je ERS vrlo opterećen, prvenstveno povećanom naknadom za korišćenje prirodnih resursa u svrhu punjenja Fonda solidarnosti za obnovu RS i drugim novim obavezama koje plaća na štetu svojih prihoda i da, bez obzira na mjere racionalizacije za kojima su posegli, bez poskupljenja struje u ovoj godini neće moći pozitivno poslovati.

- Ovakvo stanje je dugoročno neodrživo - istakla je Milekićeva.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana