"Hemofarm" potvrdio lidersku poziciju

GS
"Hemofarm" potvrdio lidersku poziciju

BEOGRAD - Generalni direktor "Hemofarma" Ronald Zeliger rekao je da je ova kompanija i u ovoj jubilarnoj godini, kada obilježava 60. rođendan, potvrdila lidersku poziciju, ali, prije svega, na djelu pokazala šta znači borba za zdravlje ljudi.

- Od nas se i u vremenima najvećih kriza očekuje da nesmetano radimo i obezbijedimo redovno snabdijevanje tržišta lijekovima. Upravo zato, tokom cijele godine naš cilj je bio da obezbijedimo sigurne uslove za rad zaposlenih i da proizvedemo dovoljno lijekova za sve, kako za naše građane, tako i za potrošače u EU, Rusiji i drugim zemljama - izjavio je Zeliger.

On je naveo da su u ovoj kompaniji radili udarnički, ističući da iskreno vjeruje da su zaposleni u "Hemofarmu", zajedno sa zdravstvenim radnicima i farmaceutima, bili na prvoj liniji odbrane zdravlja, saopšteno je iz "Hemofarma".

- Upravo zato sam mnogo zahvalan svim ljudima u "Hemofarmu", u proizvodnim centrima, na terenu, kao i onima koji su iz svojih domova pokazali šta sve zajedno možemo da postignemo - naglasio je Zeliger.

Kompanija "Hemofarm" je ove godine, u odnosu na 2019, uvećala obim proizvodnje uz održani nivo od 280 miliona pakovanja.

- Povećan je obim proizvedenih jedinica za šest odsto, tako da je ove godine u "Hemofarmovim" pogonima proizvedeno 6,5 milijardi tableta i drugih formi - navode iz ove kompanije.

"Hemofarm" je tokom vanrednog stanja zaposlenima, koji su svakodnevno radili na proizvodnim lokacijama, isplaćivao stimulaciju od 10 odsto plate.

- Imajući u vidu posljedice koje pandemija ostavlja, ne samo na fizičko, već i na mentalno zdravlje ljudi, kompanija je zajedno sa žHemofarmž fondacijom sprovela program psihološke podrške za zaposlene, koji je obuhvatio individualne razgovore sa psihologom, tribine i radionice sa psiholozima, kao i brojne stručne tekstove dostupne na internom portalu - navode iz "Hemofarma".

Iz ove kompanije su podsjetili da redovno pomažu zdravstvene i druge institucije, što je bilo posebno važno u vrijeme aktuelne pandemije virusa korona.

- "Štada" i "Hemofarm" su Srbiji, BiH i Crnoj Gori, zemljama u kojima imaju proizvodne pogone, donirali 150 medicinskih monitora u vrijednosti od oko 400.000 evra. U isto vrijeme, "Hemofarm" fondacija je sa pet miliona dinara (oko 42.500 evra) u borbi protiv virusa korona podržala Šabac i Vršac, gradove u kojima kompanija ima proizvodnju u Srbiji - navedeno je u saopštenju.

Iz "Hemofarma" podsjećaju da je, dodatno, za zdravstvene radnike u 18 domova zdravlja u BiH donirana i zaštitna oprema u vrijednosti od gotovo 20.000 evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana