Haljine, kostimi domaćih brendova

Marina Čigoja
Haljine, kostimi domaćih brendova

Banjaluka - I pored teške situacije u tekstilnoj industriji u Srpskoj, nekoliko preduzeća uspjelo je da stvori sopstvene odjevne brendove, koji su postali prepoznatljivi kod nas, a sve više to postaju i u regionu.

Među najprepoznatljivijim domaćim brendovima svakako je modna kuća "Carmen line", koja se već 19 godina bavi dizajnom, proizvodnjom, veletrgovinom i trgovinom na malo ženske modne konfekcije sa etiketom "Carmen line".

Ova firma ima proizvodni pogon, 12 brendiranih butika i dvije franšize, koji se nalaze u čitavoj BiH, a trenutno zapošljava 52 radnika.

- Materijali od koji se izrađuju kolekcije "Carmen linea" su visokokvalitetni i u potpunosti uvezeni iz Italije, a plod su rada vrhunskih italijanskih dizajnera, što daje kolekcijama notu aktuelnosti i garancija da se sve ono što se dešava na modnim pistama Milana, Londona, Pariza dešava i u proizvodnim pogonima "Carmen linea" - rekao je direktor ove firme Zorislav Stojić i napomenuo da je "Carmen line" već 12 godina oficijelna modna kuća Izbora mis BiH za izbor za mis svijeta.

Među prepoznatljivim domaćim brendovima je kompanija "Exclusive langerie" čija je osnovna djelatnost proizvodnja ženskog intimnog veša i kupaćih kostima.

- Gotovo svakodnevno radimo kako na usavršavanju i proširenju proizvodnog programa, tako i na očuvanju visokog kvaliteta, koji je danas jedan od osnovnih motiva našeg poslovanja. U firmi se trenutno rade dvije linije u okviru kolekcije ženskog intimnog veša. Jedna nosi naziv "Cooton line" i radi se isključivo od pamuka, a druga "Micro line" i radi se od mikrofibera. Veliki značaj u našoj proizvodnji imaju i kolekcije kupaćih kostima, koje smo pored ženskih, zbog velikog interesovanja naših kupaca proširili modelima za djecu i muškarce - istakao je tehnički direktor preduzeća "Exclusive lingerie" Boris Tolimir.

Firma "Milteks" duže od 20 godina bavi se proizvodnjom modne i radne odjeće, a na domaćem tržištu postala je prepoznatljiva po dizajnu i kvalitetu svojih proizvoda.

- Dugogodišnje povjerenje u poslovanju nastojali smo da opravdamo i stalnim razvojem i poboljšanjem proizvoda, povećanjem proizvodnih kapaciteta, uvodeći nove tehnologije i stalnim stručnim usavršavanjem - istakla je rukovodilac prodaje u "Milteksu" Višnja Popović.

U "Milteksu" se kreira, dizajnira i proizvodi odjeća namijenjena za rad u zdravstvu, ugostiteljstvu, građevinarstvu kao i za rad u težim industrijskim i vremenskim uslovima, kao i odjeća za čuvarske službe, te službena odjeća radnika na dužnosti u državnim institucijama.

- Takođe izrađujemo i odjeću za svaki dan, pamučne majice, dukseve, prsluke - naglasila je Popovićeva.

Tržišta

Kompanija "Exclusive lingerie" od 2008. godine ima formiran ogranak firme u Beogradu, koji se bavi veleprodajom širokog asortimana njihovih proizvoda u cijeloj Srbiji.

- Naši proizvodi dostupni su na tržištu Slovenije, Hrvatske i Makedonije. Ono što bismo s ponosom istakli svakako je naša saradnja sa partnerima iz Njemačke, koji naše proizvode iz kolekcije kupaćih kostima, putem internet prodaje, plasiraju širom Evrope - naglasio je Tolimir.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana