Grčke banke biće otvorene u ponedjeljak

Agencije
Grčke banke biće otvorene u ponedjeljak

Atina - Grčke banke biće otvorene u ponedjeljak nakon što su tri nedjelje bile zatvorene, limiti za podizanje novca biće relaksiraniji, ali će i dalje biti vršena kontrola kapitala, nadeveno je u uredbi grčke vlade.

Uredbom je utvrđeno da limit za podizanje novca tokom jedne sedmice iznosi 420 evra, dok će dnevni limit za podizanje novca i dalje biti 60 evra, prenio je AFP.

Tronedjeljni prekid u radu grčkih banaka mogao bi da košta tu zemlju čak tri milijarde evra, ne računajući neostvareni prihod od turizma, pokazala je najnovija studija.

Grčki dnevni list "Katimerini" je, pozivajući se na podatke trgovinskih udruženja, objavio da je samo maloprodajni sektor pretrpio štetu od 600 miliona evra, pri čemu je najviše pogođen sektor maloprodaje odjeće.

Zamjenik grčkog ministra finansija Dimitris Mardas je u petak izjavio da će banke u Grčkoj u ponedjeljak početi sa radom.

Grčke banke su zatvorene od 29. juna uz kontrole kapitala koje su ograničile iznos koji može da se podigne na bankomatima na 60 evra dnevno i 120 evra nedjeljno za penzionere i nezaposlene bez platnih kartica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana