Građani testirali fiskalne kase

Dragana Ćosić
Građani testirali fiskalne kase

BANjA LUKA - Poreski obveznici koji planiraju da uvedu fiskalne sisteme mogli su juče da testiraju fiskalne sisteme i perifernu opremu na mini-sajmu fiskalnih sistema održanom u Banjoj Luci, u organizaciji preduzeća “Mikroelektronika”.

Direktor marketinga u “Mikroelektronici” Sanja Praštalo rekla je da je ovo prva prezentacija fiskalnih sistema otvorenog tipa u Srpskoj.

- Prema zakonskim propisima, prije konačne fiskalizacije i implementacije u objekat obveznici ne mogu da testiraju kasu. Oni njom mogu rukovati tek kada zvanično bude kupljena i kada zvanično bude fiskalizovana - istakla je Praštalo.

Ona je dodala da je “Mikroelektronika” htjela da izađe u susret građanima, pa su organizovali sajam, da se građani upoznaju s tim na koji način funkcioniše fiskalni sistem.

- Poreski obveznici moraju da imaju fiskalnu kasu plus GPRS terminal. Predstavili smo i prateće elemente, kao što su bar kod čitači, digitalne vage, skeneri, dodatni printeri i drugo - izjavila je Praštalo.

Ona je dodala da ovo preduzeće planira da organizuje mini-sajmove fiskalnih sistema u nekoliko gradova Srpske.

Prodaja

Praštalo je istakla da je do sada prodato oko 2.000 fiskalnih kasa.

- Za sada je instalirana samo jedna fiskalna kasa u RS i to u knjižari preduzeća “Glas srpski - Trgovina” - rekla je Praštalo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana