Grade fabriku lijekova u Beogradu

Glas Srpske
Grade fabriku lijekova u Beogradu

BEOGRAD - Švajcarska farmaceutska kompanija "Farma Svis" sredinom 2010. godine trebalo bi da počne izgradnju fabrike lijekova u Beogradu, u koju će uložiti 20 miliona evra, javile su agencije.

Fabrika bi trebalo da uposli oko 200 ljudi, a početak proizvodnje očekuje se početkom 2012. godine, rekao je direktor za razvoj proizvodnje "Farma Svisa" u Srbiji Goran Stojanović. On je istakao da će nova fabrika povećati proizvodne kapacitete "Farma Svisa" u Srbiji četiri do pet puta i dodao da je trenutna godišnja proizvodnja oko devet miliona pakovanja farmaceutskih proizvoda.

Stojanović je naveo da će se u novoj fabrici zadržati proizvodi iz postojećeg programa, a u planu je proširivanje palete novim lijekovima.

Lijekovi iz nove fabrike planirani su za tržišta Poljske, Litvanije, Letonije, Češke, Slovačke, zemalja bivše Jugoslavije, Grčke, Mađarske, Bugarske, Rumunije, Albanije, Izraela i Turske.

"Farma Svis" posluje u 20 zemalja Evrope, trenutno ima 750 zaposlenih i u ovoj godini očekuje promet u Evropi od oko 220 miliona evra, od čega je jedna trećina ostvarena zahvaljujući poslovanju u Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana