Gorivo poskupljuje za pet feninga

M. Mi.
Gorivo poskupljuje za pet feninga

Banjaluka - Gorivo na benzinskim pumpama u Republici Srpskoj od srijede će najvjerovatnije poskupjeti u prosjeku za pet feninga, rekao je "Glasu Srpske" predsjednik Udruženja vlasnika benzinskih pumpi RS Vukašin Vojinović.

Naglasio je da su cijene u rafinerijama "skočile" za par feninga već prošle sedmice, ali da na benzinskim pumpama uprkos tome nije bilo korekcije cijena.

- Iz rafinerije imamo najavu da će doći do ponovnog skoka cijena, zbog čega će i benzinske pumpe morati da izvrše korekciju cijena goriva. Ne znamo tačno koliko će biti to poskupljenje, ali za sada očekujemo da će gorivo poskupjeti u prosjeku pet feninga po litru - rekao je Vojinović.

Napominje da se trenutno cijena goriva u RS kreće od 2,27 do 2,40 maraka.

- Na području Bijeljine je najjeftinije gorivo, jer je za litar dizela potrebno izdvojiti 2,27 maraka - rekao je Vojnović.

U Hrvatskoj je takođe najavljeno poskupljenje goriva od ove sedmice u prosjeku za 0,30 kuna, pa bi tako evrosuper 95 mogao da košta 1,38 evra, a nova cijena evrodizela mogla bi da dostigne 1,29 evra.

Nafta

Cijene nafte na međunarodnim tržištima pale su ispod 107 dolara za barel. Cijena barela sirove nafte u Londonu pala je za 1,07 dolara na 106,73 dolara za barel, dok je na američkom tržištu za isporuke u septembru bila 1,11 dolara niža i iznosila je 91,55 dolara.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana