Gorivo najjeftiniji od početka godine

Marina Čigoja
Gorivo najjeftiniji od početka godine

BANjA LUKA - Gorivo u Republici Srpskoj od juče je jeftinije za više od deset feninga po litru, tako da, prema novom cjenovniku "evrodizel" košta 1,6 maraka, a benzini 1,45 maraka po litru.

Ovo je najniža cijena "evrodizela" i benzina od početka ove godine.

Predsjednik Udruženja uvoznika i distributera nafte i naftnih derivata Republike Srpske Vukašin Vojinović rekao je da su se stekli uslovi da gorivo pojeftini, pa je donijeta odluka o smanjenju cijena za desetak feninga.

- S obzirom na to da je došlo do pada cijena u nabavci, mislimo da je realno da cijena goriva u Republici Srpskoj bude snižena - rekao je Vojinović.

On je dodao da očekuje da u narednih nekoliko dana, a najkasnije do kraja ove sedmice, vlasnici benzinskih pumpi snize cijene "evrodizela" i benzina.

- Vjerovatno još uvijek na benzinskim pumpama u Republici Srpskoj ima starih zaliha koje se moraju prodati, ali u svakom slučaju, mi očekujemo da do kraja ove sedmice, poštujući pad cijena u nabavci vlasnici svih benzinskih pumpi snize cijene goriva - istakao je Vojinović.

Prema dosadašnjem cjenovniku "evrodizel" je koštao 1,79 maraka, dok se benzini prodaju po cijeni od 1,55 maraka.

Gorivo je u ovoj godini najskuplje bilo od 8. do 17. jula, kada je litar "evrodizela" koštao 2,52 marke, a litar benzina 2,25 maraka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana