Gorivo jeftinije do kraja sedmice

Marina Čigoja
Gorivo jeftinije do kraja sedmice

BANjA LUKA - Cijene goriva juče su na benzinskim pumpama u Republici Srpskoj bile neujednačene, jer neki vlasnici nisu odmah snizili cijene goriva kako je dogovoreno, a to će kažu, učiniti do kraja ove sedmice.

Vlasnici pumpi dogovorili su se da cijene budu niže za 10, odnosno 14 feninga, pa bi prema novom cjenovniku "evrodizel" trebalo da košta 1,79 maraka, a benzini 1,55 maraka po litru.

Predsjednik Udruženja vlasnika benzinskih pumpi Republike Srpske Vojin Mitrović kaže da oni preporučuju cijenu, ali da vlasnici benzinskih pumpi nisu obavezni da se pridržavaju te cijene.

- Nova cijena od utorka se primjenjuje u Semberiji, i mi očekujemo da, u toku ove sedmice bude primijenjena i na ostalim pumpama u Srpskoj - istakao je Mitrović.

Na banjolučkim pumpama su najavili sniženja goriva od danas. Ipak, ta cijena opet je viša od onih preporučenih.

Na pumpama "Krajinapetrola" od danas će "evrodizel" koštati 1,91 maraka, super 1,69, a bezolovni benzin 1,71 marku.

- To je sniženje u prosjeku po pet do šest feninga, ali sljedeće sedmice očekujemo da dobijemo i dizel D2 iz Rafinerije u Brodu koji će vjerovatno biti još jeftiniji - rekao je direktor "Krajinapetrola" Milovan Bajić.

Na pumpi "Idealpetrol" takođe, pojeftinjenja najavljuju od danas.

- Benzini će biti jeftiniji za deset feninga i koštaće 1,59 maraka, dok je cijena "evrodizela" 1,89 feninga i ona trenutno neće biti promijenjena, ali moguće je da će do kraja sedmice i on pojeftiniti - kažu na ovoj pumpi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana