GM prodaje automobile preko Ibeja

Glas Srpske
GM prodaje automobile preko Ibeja

DETROIT - Jedan od brojnih pokušaja kojim se u "Dženeral motorsu" pokušavaju da se vrate u život, je i nedavno najavljena akcija prodaje automobila putem popularnih Internet aukcija na stranici "Ibeja".

Prema prvim najavama, GM poslije nedavno objavljenog povratka iz potpunog stečaja, planira da se bori potpuno novim mjerama i pristupu tržištu. Jedna od takvih mjera definitivno je i prodaja automobila preko Internet aukcija, u vezi čega se još uvijek vode pregovori sa upravom "Ibeja".
U "Dženeral motorsu" su odlučili da svojim kupcima omoguće da do automobila dođu tako što će platiti fiksno određenu cijenu, ili da učestvuju na uobičajenim aukcijama koje se vode i za sve ostale predmete koji se prodaju na "Ibeju". Glavni direktor GM, Fric Henderson istakao je da će kompanija na ovaj način isprobavati ovu, ali i brojne druge ideje u saradnji sa postojećim zastupnicima kroz nekoliko narednih sedmica, te se nadaju da će zabilježiti značajan uspjeh u narednim mjesecima.

"Dženeral motors" kao jedan vid "rezanja" troškova vidi u redukciji prodajnih salona, pa tako od danas do kraja sljedeće godine planiraju da smanje njihov broj sa postojećih 6.000, na samo 3.600 salona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana