Gasprom se povukao iz kupovine grčkog DEPA

Agencije
Gasprom se povukao iz kupovine grčkog DEPA

Moskva, Atina - Ruski energetski gigant Gasprom povukao se iz nadmetanja za privatizaciju grčke gasne kompanije DEPA, što je novi udarac programu privatizacije koji pokušava da sprovede Vlada u Atini, prenose agencije.

Konkurs za privatizaciju DEPA istekao je u nedjelju i nije bilo zainteresovanih, potvrdio je ministar razvoja Asimakis Papageorgiju.

- Biće ponovo razmotrena situacija i raspisan novi tender u budućnosti, a uslovi će biti mnogo povoljniji i omogućiće učešće više zainteresovanih - rekao je Papageorgiju.

Informacija da je propao tender za prodaju DEPA odmah se negativno odrazila na kretanja na Atinskoj berzi, koja je danas zabilježila pad od pet odsto.

U međuvremenu, u Atini su se sastali predstavnici međunarodnih kreditora, koje čine MMF, EU i Evropska centralna banka, sa ministrom finansija Janisom Sturnarasom.

Grčka traži da joj se odobri smanjivanje visokih poreza koji su uvedeni kao antikrizna mjera, a kao argument navodi da su ispunjeni postavljeni ciljevi u smanjenju deficita javnog sektora.

U prvih pet mjeseci grčki deficit iznosio je 984 miliona evra, što je bolje od prvobitnih prognoza.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana