„Gasprom: Izgradnja gasovoda počeće na vrijeme

Agencije
„Gasprom: Izgradnja gasovoda počeće na vrijeme

Beograd - Gradnja gasovoda "Južni tok" počeće na vrijeme, uprkos tvrdnjama čelnika Evropske komisije da su bilateralni ugovori koje je Rusija zaključila sa zemljama uključenim u ovaj projekat, među kojima je i Srbija, protivni zakonima EU i da moraju ponovo da se ugovaraju - rečeno je u "Gaspromu".


U moskovskoj centrali "Gasproma", koji vodi ovaj projekat, kažu da vjeruju da projekat "Južni tok" nije ugrožen.

"Nadamo se da ćemo dobiti sve potrebne dozvole i uskoro započeti proces izgradnje", rekli su "Blicu" u "Gaspromu".

Izvršni direktor preduzeća "Južni tok-Srbija", zajedničkog preduzeća "Gasproma" i "Srbijagasa", Dušan Bajatović izjavio je da su svi bilateralni sporazumi dostavljeni Briselu na vrijeme, kao i da neće biti bilo kakvih novih pregovora između Rusije i Srbije i ostalih zemalja učesnica u projektu "Južni tok", jer su svi sporazumi rađeni na međudržavnom nivou.

On je dodao da se izgradnja ovog energetskog projekta kroz Srbiju nikako ne dovodi u pitanje, jer je "sve urađeno po proceduri" i sve ključne dozvole su izdate.

"Nedostaju još samo građevinske dozvole koje će biti izdavane po lotovima, dakle u hodu kako bude odmicala izgradnja", rekao je Bajatović za ovaj list.

Ključna zamjerka Evropske komisije svim zemljama jeste što se "Gaspromu" daje ekskluzivno pravo da bude jedini dobavljač gasa. /kraj/vš

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana