Formiranje razvojnog fonda pod velom tajne

M. Č.
Formiranje razvojnog fonda pod velom tajne

Banjaluka - Upravni odbor Centralne banke (CB) BiH održao je u petak u Banjaluci redovnu sjednicu na kojoj su razmatrana pitanja o poslovanju banke.

Iz CB je saopšteno da su guverner Senad Softić i novoimenovani članovi Upravnog odbora razgovarali sa novoimenovanim direktorom Glavne banke RS CB BiH u Banjaluci Milicom Lakić i zaposlenima o poslovanju i poslovnim procesima. Na ovoj sjednici trebalo je da bude razmatrana i inicijativa Odbora za investicije BiH za formiranje investiciono-razvojnog fonda, koji bi upravljao viškom deviznih rezervi, ali u CB nisu željeli da kažu da li je o tome bilo riječi i šta je odlučeno.

- Dobićete saopštenje za javnost - rekao je član UO Trivo Marinković.

Ostali članovi Ljubiša Vladušić, Ankica Kolobarić i Kemal Kozarić nisu odgovarali na telefonske pozive. Predstavnici SNSD-a u institucijama BiH ranije su upozorili da Odbor za investicije namjerava da institucijama BiH preusmjeri veliki iznos novca od viška deviznih rezervi, koji bi trebalo da pripadne entitetima kao osnivačima CB. Bivši članovi Upravnog odbora CB upozorili su takođe da bi formiranje investiciono-razvojnog fonda značilo ne samo prenos nadležnosti, nego i kontrolu nad oko 300 miliona maraka, koliko je obično slobodno u višku rezervi.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana