“Fisu” dostavljena ponuda za kupovinu banjalučkog “Peveca”

Agencije
“Fisu” dostavljena ponuda za kupovinu banjalučkog “Peveca”

Vitez - Preduzeće “Fis Vitez”, kao trećeplasirano na licitaciji za kupovinu banjalučkog “Peveca”, ima 25 dana da uplati novac i preuzme vlansištvo nad tim trgovačkim lancom koji je 2010. godine otišao u stečaj, prenose agencije.

Cijelu proceduru “otegao” je banjalučki Osnovni sud na koji se više od mjesec dana čekalo da dostavi ponudu “Fisu”, nakon što su od kupovine odustale firme “Vadako” i “Venera” iz Banjaluke.

U “Fisu” su još ranije potvrdili da su kao treći ponuđač u postupku kupovine “Peveca” spremni da plate 9,1 milion KM, iako je prvoplasirana firma ponudila 13 miliona maraka, ali su odustali od uplate.

Međutim, i ponuda “Vadaka” od 13 miliona je bila gotovo upola manja jer je početna cijena imovine “Peveca” bila čak 32 miliona.

Zbog velikih finansijskih problema u koje je 2009. zapala matična kompanija u Hrvatskoj, nakon 15 mjeseci i banjalučkom “Pevecu” blokirani su računi, a nedugo zatim otvoren je stečaj.

Ako “Fis” i uplati novac i preuzme ovaj trgovacki lanac, radnici koji su ostali bez plata i posla neće imati puno koristi, jer 9,1 milion maraka nije dovoljan ni za naplatu potraživanja banaka koje su kreditirale izgradnju banjalučkog “Peveca”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana