Firme ugovaraju nove poslove

Ž. K.
Firme ugovaraju nove poslove

Banjaluka - Privrednici iz RS i Srbije pokušaće da prošire dosadašnju i uspostave nove vidove saradnje, te razmijene iskustva na poslovnom forumu u Banjaluci, koji će biti održan od 18. do 20. novembra.

Učešće na Forumu o privrednoj saradnji RS i Srbije "Banjaluka 2015" već su potvrdile 53 firme iz RS i 49 iz Srbije, a zainteresovani se mogu prijaviti do 14. novembra. Učesnici dolaze iz osam oblasti - tekstilne, poljoprivredne i prehrambene, metaloprerađivačke, drvne, plastične i autoindustrije, te sektora informacionih tehnologija i turizma.

Direktor Agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća RS Marinko Đukić kaže da radni dio foruma počinje 19. novembra, kada će učesnici predstaviti primjere dobre privredne saradnje, a biće održani i neposredni susreti privrednika, na kojima će dogovarati nove poslove. Učesnici foruma će 20. novembra posjetiti poslovnu zonu Aleksandrovac kod Laktaša.

- Predviđeno je da bude potpisan i memorandum o saradnji Agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća RS i Nacionalne agencije za regionalni razvoj Srbije, koji će biti okvir za intenziviranje već dobre saradnje. Biće održan i okrugli sto na kojem će učestvovati predstavnici lokalnih razvojnih agencija iz RS i Nacionalne agencije za regionalni razvoj iz Srbije - kaže Đukić.

Skup je podržalo Ministarstvo industrije, energetike i rudarstva RS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana