Filips otpušta više od 2.000 radnika

Agencije
Filips otpušta više od 2.000 radnika

Amsterdam - Kompanija "Filips elektroniks" saopštila je da će otpustiti još 2.200 radnika, u pokušaju da dodatno smanji troškove poslovanja, javile su agencije.

Holandska firma ranije je objavila program "rezanja" troškova vrijedan 800 miliona evra, koji je sada povećan na 1,1 milijardi evra.

Rezovi se provode u vrijeme teških ekonomskih uslova i visokih troškova za penzije, saopštila je kompanija, a prenosi Bi-Bi-Si.

"Filips" je prošle godine otpustio hiljade radnika u okviru plana direktora Fransa van Houtena o restrukturisanju poslovanja ovog elektronskog giganta.

Kompanija je prošle godine zabilježila gubitak od 1,3 milijardi evra, ali je od tada ostvarila dva uzastopna profitabilna kvartala.

- Kompanija je utvrdila da ima dodatne prilike za uštedu, uključujući zdravstvenu zaštitu i sektor sijalica, kako bi dodatno smanjila neefikasnost i kompleksnost poslovanja - navodi se u saopštenju.

U tekstu se dodaje da će rezovi biti dovršeni do 2014. godine i da su poslovne operacije "Filipsa" naročito opale u Kini i Evropi.

"Filips" trenutno zapošljava oko 116.00 ljudi.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana