Fijat 500L sa sedam sjedišta od maja

Agencije
Fijat 500L sa sedam sjedišta od maja

Kragujevac - Ministar finansija i privrede Srbije Mlađan Dinkić izjavio je danas da će kompanija Fijat automobili Srbija u Kragujevcu u maju početi serijsku proizvodnju modela 500 L sa sedam sjedišta, a prodaja će krenuti na ljeto, javio je Tanjug.

Dinkić je poslije obilaska fabrike, pošto je njemu i premijeru Dačiću premijerno prikazana verzija 500L sa sedam sjedišta, rekao da će ova fabrika u Kragujevcu zaposliti još nekoliko stotina novih radnika.

Dinkić je naveo i da se razmišlja o tome da se model 500L, koji je sada skup za sprsko tržište, ponudi kupcima u našoj zemlji po specijalnim popustima.

On je napomenuo i da će ove godine jedna petina srpskog izvoza ići iz FAS-a, i da je ta kompanija ispunila sve obaveze.
Premijeru i ministru pokazana je radna verzija automobila, a zbog činjenice da je riječ o industrijskoj tajni - taj model za sada neće biti prikazan javnosti.

Generalni direktor kompanije Fijat autobomobili Srbija Antonio Ćezare Ferara izjavio je da je Fijat u tu fabriku uložio milijardu evra, da će u drugoj polovini godine automobil 500L da se izvozi i na američko tržište, kao i da će proizvodnja biti proširena na model 500L sa sedam sjedišta.

- Trenutno se u fabrici proizvodi punim kapacitetom - rekao je Ferara i istakao da će proizvodnja biti proširena i na model 500L sa sedam sjedišta, čiji prototip je danas predstavljen premijeru Ivici Dačiću i ministru finansija i privrede Mlađanu Dinkiću.

On je dodao da 500L sa sedam sjedišta ima dizel motor 1,6 i radi na metan.

- U rekonstrukciju proizvodnih pogona uloženo je 850 miliona evra, a u najmoderniju opremu još oko 150 - rekao je Ferara i podsetio da je do kraja prošle godine u fabrici proizvedeno ukupno 30.000 standardnih automobila 500L.

Naglašavajući da se 99 odsto ukupne proizvodnje izvozi, Ferara je rekao da se u ovoj godini planira proizvodnja od 110 do 180 hiljada automobila.

Koliko će tačno biti proizvedeno zavisi od zahtjeva tržišta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana