“Ferari” zabilježio rekordnu prodaju u 2011. godini

Agencije
“Ferari” zabilježio rekordnu prodaju u 2011. godini

RIM - Italijanski proizvođač luksuznih automobila “Ferari” zabilježio je rekordnu prodaju u 2011. godini, s prihodom većim od 2,3 milijarde evra, usprkos teškoj ekonomskoj situaciji, prenose agencije.

- Možemo biti sasvim zadovoljni - izjavio je predsjednik Ferarija Luka di Montezemolo, naglašavajući da su ti rezultati postignuti zahvaljujući novim ulaganjima uprkos teškoćama s kojima se suočava privreda Evrope.
Ukupan prihod kompanije porastao je prošle godine 17 odsto, od prodaje oko 7 200 sportskih automobila u svijetu, javila je italijanska novinska agencija “Ansa”.
Uprava “Ferarija” procjenjuje da će isporuke nastaviti rasti u narednom periodu i da će se proširiti na 58 zemalja od Azije do Južne Amerike, iako se može očekivati usporavanje rasta prihoda na tradicionalnim tržištima kao što su Evropa i Sjeverna Amerika zbog finansijske krize.
“Ferari” je prošle godine prodao oko 500 automobila samo u Kini, što je za 300 više nego 2010. godine. Kina će, kako se procjenjuje, tako biti treće po veličini tržište italijanske kompanije, poslije Amerike i Njemačke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana