FBiH zainteresovana za snabdijevanje gasom

Agencije
FBiH zainteresovana za snabdijevanje gasom

Banjaluka - Federacija BiH zainteresovana je za sigurno snabdijevanje potrebnim količina gasa koje će omogućiti projekat izgradnje kraka "Južni tok" kroz Republiku Srpsku, poručeno je na sastanku ministra industrije, energetike i rudarstva Željka Kovačevića sa direktorom kompanije "BH gas" Adnanom Kresom i vršiocem dužnosti direktora "Gas Resa" Slobodanom Puhalcem.


Kovačević je istakao da će se obezbjeđenjem potrebnih količina gasa za cijelu BiH omogućiti gasifikacija industrijskih zona i dodatna proizvodnja struje i toplotne energije iz gasa, a time i ubrzati ekonomski razvoj Republike Srpske, FBiH i Brčko distrikta, saopšteno je iz Ministarstva industrije, energetike i rudarstva Srpske.

On je podsjetio da je Brčko distrikt u ranijim kontaktima već iskazao interes za uključenje u projekat izgradnje kraka gasovoda "Južni tok" kroz Republiku Srpsku.

Jedna od tema današnjeg sastanka je bila i mogućnost rješavanja pitanja duga za preuzeti gas Fabrike glinice "Birač" Zvornik.

Na sastanku je dogovoreno da će se naredne aktivnosti ostvarivati kroz neposredne kontakte i saradnju preduzeća "Gas res" i "BH gas".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana