FBiH očekuje grčki scenario

Glas Srpske
FBiH očekuje grčki scenario

SARAJEVO - Predsjednik Saveza samostalnih sindikata BiH Ismet Bajramović upozorava da Federaciju BiH, ukoliko vlasti ne počnu ispunjavati dogovor, na proljeće očekuje grčki scenario.

On je najavio da će, ukoliko vlasti FBiH ne ispune bar polovinu od 40 zahtjeva iz sporazuma koji je prije više od godinu potpisao sa predsjednicima četiri političke partije iz koalicije "Platforme", na proljeće izbiti veliki radnički protesti, prenose agencije.

Barjamović naglašava da se u Grčkoj dogodila eksplozija nezadovoljstva radnika javnih službi koje su najjače kada je riječ o zaštiti prava radnika, te da trenutno obustavljeni štrajk državnih službenika u FBiH pokazuje da i BiH ide sličnim putem.

Predsjednik Asocijacije poslodavaca BiH Remzo Bakšić saglasan je da će doći do radničkih nemira u slučaju da vlasti ne učine ništa na stvaranju ambijenta u kojem će se investirati, otvoriti nova radna mjesta i povećati konkurentnost kompanija na međunarodnom tržištu.
Ekonomski ekspert Spoljnotrgovinske komore BiH Duljko Hasić smatra da vlast treba hitno da djeluje i spriječi socijalne nemire, nastale zbog trenutne situacije, u kojoj se BiH nalazi u vrijeme problema u okviru evrozone.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana