Fabrika prehrambene industrije Trebinje dva: Dvije linije u pogonu, posao za 100 radnika

Ratomir Mijanović
Fabrika prehrambene industrije Trebinje dva: Dvije linije u pogonu, posao za 100 radnika

Trebinje - Linije za proizvodnju dječije hrane i za preradu kakao zrna puštene su juče u rad, čime je zaokružen proizvodni ciklus u novoizgrađenoj Fabrici prehrambene industrije "Trebinje dva", koja je dio koncerna "Svislajon Takovo".

Predsjednik koncerna "Svislajon Takovo" Rodoljub Drašković rekao je da je u Fabrici prehrambene industrije "Trebinje dva" zaposleno više od stotinu, a da će im uskoro biti potrebno još 350 radnika.

- Prioritet će imati porodice u kojima nijedan član nije zaposlen. Politika neće imati nikakvog uticaja pri zapošljavanju. Ne interesuje me ko je u kojoj političkoj partiji. Ja sam privrednik i politika me ne zanima. Čak je poželjno da budući radnici nisu pripadnici nijedne stranke. Jedino me interesuju rad i disciplina - rekao je Drašković, demantujući glasine da je naložio otpuštanje više radnika iz ove fabrike.

On je najavio nove projekte za razvoj prehrambene industrije u Hercegovini, ističući da će time biti otvorena i nova radna mjesta.

- Prehrambena industrija je iz godine u godinu sve uspešnija i nećemo se zaustaviti na postojećim proizvodnim programima. Sigurno je da ćemo i ubuduće zapošljavati radnike u prehrambenoj industriji - istakao je Drašković i dodao da će koncern "Svislajon Takovo" uporedo razvijati i druge djelatnosti, kao što je proizvodnja procesne opreme i stolarije u fabrici "IAT Standard".

Značajan broj radnika biće angažovan i na projektu "Grad sunca", za čiju je izgradnju kupljena i teška mehanizacija.

- Radovi na projektu "Grad sunca" na prostoru Draženske gore napreduju planiranom dinamikom. Moja zamisao je da to bude primer lepog, uređenog i modernog grada u Evropi, koji će imati i klinički centar, aerodrom, hotele i druge turističke sadržaje. Ove godine u taj projekat investiraćemo oko 20 miliona KM. Vrlo sam zadovoljan podrškom gradonačelnika i službi Gradske uprave, koje mi u svemu profesionalno izlaze u susret - istakao je Drašković.

Gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević rekao je poslije razgovora sa Draškovićem da je Odjeljenje za socijalnu zaštitu Gradske uprave već utvrdilo spisak na kojem je oko 700 socijalno najtežih slučajeva, a da je među njima 70 najprioritetnijih za zbrinjavanje.

- Veoma sam zadovoljan što je vlasnik koncerna "Svislajon Takovo" obećao da će se uključiti u ovu priču - kazao je Vučurević i dodao da to očekuje i od drugih privrednih subjekata u gradu.

Staž će biti povezan

Rodoljub Drašković je kazao da je "Industrija alata Trebinje" u prošloj godini poslovala bez gubitka. On je obećao da će radnicima povezati staž, napominjući da niko iz te fabrike nije otišao na biro ili u penziju bez povezanog staža.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana