Evrodizel uskoro na većini pumpi

Dragana Ćosić
Evrodizel uskoro na većini pumpi

BANjA LUKA - "Evrodizel" iz Rafinerije u Brodu uskoro bi trebalo da se nađe u prodaji na većini benzinskih pumpi u Republici Srpskoj, ali i na nekim pumpama u FBiH.

Za sada se brodski "evrodizel" može kupiti na "Petrolovim" pumpama, a vlasnici ostalih benzinskih pumpi najavili su da će ovo gorivo sigurno nabaviti.

Direktor benzinske pumpe "Nešković" u Bijeljini Miro Škiljević rekao je da će se "evrodizel" iz Broda na njihovim pumpama naći čim Rafinerija nafte pusti nove količine ovog goriva.

U "Krajinapetrolu" kažu da će se brodski "evrodizel" naći na njihovim pumpama, ali nisu mogli da preciziraju kada bi to moglo biti.

U OMV-u su istakli da će "evrodizel" iz Broda sigurno nabaviti, ali takođe nisu precizirali kada.

U "Energopetrolu" kažu da trenutno čekaju podatke rukovodioca područnih benzinskih stanica o tome da li su građani zainteresovani za kupovinu domaćeg "evrodizela".

- U ponudi imamo nekoliko vrsta "evrodizela" iz uvoza. Ako se ukaže potreba za ovim gorivom, nabavićemo i "evrodizel" iz Broda - dodali su u "Energopetrolu".

I većina ostalih benzinskih pumpi u Srpskoj najavila je skoru prodaju "evrodizela" iz brodske rafinerije.

U "Petrolovim" pumpama kažu da se brodski "evrodizel" za sada dobro prodaje i da je njegova cijena 1,47 maraka po litru.

Cijene

Cijene goriva u RS trenutno su stabilne i do kraja mjeseca ne očekuju se njihove promjene, rekao je predsjednik Udruženja uvoznika i distributera nafte i naftnih derivata RS Vukašin Vojinović.

- Ovaj period je dosta stabilan kada su cijene u pitanju. Robe ima dovoljno - kazao je Vojinović.

M. Č.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana