Elektroprenos BiH: Za modernizaciju 12,5 miliona KM

SRNA
Elektroprenos BiH: Za modernizaciju 12,5 miliona KM

Mostar - Predsjednik Vlade RS Željka Cvijanović izjavila je poslije jučerašnje sjednice Skupštine akcionara "Elektroprenosa BiH" u Mostaru da je usvojen finansijski izvještaj za 2013. godinu.

- Usvojili smo i investicione odluke koje se odnose na modernizaciju cjelokupnog sistema, što će biti realizovano u iduće tri godine. Jedna investicija se odnosi na uspostavljanje jedinstvenog informacionog sistema, a druga na adaptaciju i proširenje zgrade sjedišta "Elektroprenosa" - rekla je Cvijanovićeva i dodala da je vrijednost ovih investicija 7,5, odnosno pet miliona KM. Navela je da su ovo prve investicije, te da se ostale odnose na jačanje infrastrukture i mreže prenosa.

- Akumulirana neraspoređena dobit za 2013. godinu je 6,4 miliona KM, a 300.000 KM izdvaja se za zakonom predviđenu rezervu - navela je Cvijanovićeva i dodala da se u "Elektroprenosu BiH" mogu očekivati i nova radna mjesta.

Istakla je da je kompanija ostvarila pozitivan poslovni rezultat, te da je sjednica bila efikasna jer su donesene izmjene Statuta i Poslovnika, kao i odluke koje se tiču investicija.

Predsjednik Upravnog odbora "Elektroprenosa BiH" Branko Baroš rekao je da bi formiranjem nove uprave preduzeća bili deblokirani mnogi procesi i ocijenio da ovo preduzeće dosta dobro radi. (Srna)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana