Ekonomski forum u Doboju - Srpska ima uslove za ekonomski razvoj

Slobodan Puhalo
Ekonomski forum u Doboju - Srpska ima uslove za ekonomski razvoj

DOBOJ - Premijer RS Milorad Dodik juče je na Ekonomskom forumu Srpske u Doboju, čija je tema bila energija, istakao da je RS potrebna samoodrživa ekonomija koja će afirmisati interese građana, a ne samo inostranih investitora.

- Potrebna nam je ekonomija koja će potpuno verifikovati naše prednosti u vezi sa energetikom, proizvodnjom hrane, a potrebna je i infrastruktura koja treba da privuče investicije za male ili srednje industrijske kapacitete - naglasio je Dodik.

Ministar finansija RS Aleksandar Yombić naglasio je da Srpska ima potpunu makroekonomsku stabilnost.

- Imamo najniže poreske stope u okruženju, sada radimo na implementaciji Zakona o fiskalnim kasama, kao i na Zakonu o nekretninama - istakao je Yombić.

Predsjednik energetske grupacije EFT za Srbiju Vuk Hamović smatra da je RS bezbjedna za ulaganja i da to ova grupacija čini već sedam godina.

- Dobojski kraj je veoma atraktivno područje, na kojem ima više kvalifikovane radne snage nego na drugim mjestima. Očekujemo završetak ne samo izgradnje Termoelektrane u Stanarima, već i nekoliko drugih projekata koje sada na ovom prostoru razmatramo. Bavimo se energetikom i planiramo učešće na nekoliko tendera, a jedan od njih je eventualna izgradnja termoelektrane-toplane Doboj -  najavio je Hamović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana