Edhem Biber: Selimovići se plaše Sindikata i mene

Glas Srpske
Edhem Biber: Selimovići se plaše Sindikata i mene

BANjA LUKA - Predsjednik Saveza samostalnih sindikata FBiH Edhem Biber izjavio je da nimalo nije zabrinut zbog tužbi koje je protiv njega i Sindikata kojeg predvodi, najavili sindikati firmi koje su u vlasništvu biznismena Hilme i Muje Selimovića.

Sindikalne organizacije kompanija "Sarajevska pivara", "Union invest plastika", "Klas", "Merkur" i "Mims Grupacija" Bibera optužuju da pokušava da uništi ove firme i da se "lažno predstavlja budući da Savez samostalnih sindikata nije registrovan i formalno ne postoji".

- Selimovići se plaše mene i revizije. Nije prvi put da mi Hilmo Selimović prijeti i mogu da se nosim sa tim. Neka tuži, Sindikat ostaje pri zahtjevu za reviziju privatizacije i otkrivanju kriminala. Selimovići su na sumnjiv način stekli kapital i to što kažu da moj sindikat nije registrovan je njihov strah da će se otkriti kako su prevarili radnike - kaže Biber. Dodao je da su radnici preduzeća koja posjeduju Selimovići, više puta dolazili u Savez samostalnih sindikata BiH i tražili pomoć zbog malih plata.

- Pričali su da ih Selimovići drže na poslu i po 15 časova, da rade na crno, da nemaju osnovna radnička prava - tvrdi Biber.

Naveo je da nije sporna njegova registracija u sudu, jer kaže da već godinama vodi Sindikat u Federaciji BiH, te da je njegov mandat nešto malo kraći od mandata bivšeg predsjednika ovog sindikata Sulejmana Hrle.

Otac i sin Selimović posjeduju dvadesetak privatnih preduzeća u FBiH, uključujući i listove "Oslobođenje" i "San".

M. M.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana