Džombić: Privrednicima omogućiti izvoz u Hrvatsku

Agencije
Džombić: Privrednicima omogućiti izvoz u Hrvatsku

MOSTAR - Predsjednik Vlade Republike Srpske Aleksandar Džombić rekao je danas u Mostaru da se nada da će BiH prilagoditi zakonsku regulativu i omogućiti privrednicima da i dalje nastupaju na tržište Hrvatske koja će uskoro ući u EU, te naglasio da je posebno bitno da se u regionalnim okvirima sarađuje na zajedničkim projektima, prenose agencije.

Navodeći da se u Srpskoj ulazak Hrvatske u EU doživljava kao uspjeh cijelog regiona, Džombić je istakao da evropski put BiH i Srpske nema alternativu i da je bitno da se uzmu najbolje prakse svih zemalja koje su već ispunile uslove, a posebno Hrvatske, kako se ne bi “gubila energija tamo gdje ne treba”.
Džombić je istakao da je Privredni sajam u Mostaru izuzetna prilika za susret privrednika i razmjenu informacija.
- Dobrosusjedskim odnosima možemo samo da dobijemo dobra iskustva i da budemo uspješniji na tom putu, jer je to pitanje broj jedan za BiH i Srpsku - rekao je Džombić.
Mostarski sajam danas je otvorio predsjedavajući Savjeta ministara Vjekoslav Bevanda, koji je istakao da prisutnost Hrvatske na sajmu pokazuje čvrstu opredijeljenost i želju za boljom ekonomskom i političkom saradnjom na načelima razumijevanja, partnerstva poštovanja i dobrosusjedstva.
U ime Vlade Hrvatske na sajmu je bio ministar preduzetništva Gordan Maras, koji je prisutnima rekao da su ovakvi sajmovi dobro mjesto za produžetak dobre privredne saradnje BiH i Hrvatske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana