Džombić: Poslovanje olakšati kroz subvencije

Agencije
Džombić: Poslovanje olakšati kroz subvencije

Banjaluka - Predsjednik Vlade Republike Srpske Aleksandar Džombić rekao je da ne vidi kako će se nekom pravnom subjektu olakšati rad ukoliko ne bude fiskalizovan, te napomenuo da rješenja kako olakšati poslovanje u privredi treba tražiti kroz subvencije i razne vidove podrške, javile su agencije.

- Fiskalizacija predstavlja evidenciju prometa, prema tome ne vidim da će se nekom pravnom subjektu olakšati rad ako on ne treba da bude fiskalizovan. Jedino ako iza tog zahtjeva stoji potreba da se radi na nelegalan način, a to ne treba obezbijediti nijednom pravnom subjektu - rekao je Džombić novinarima u Banjaluci, odgovarajući na pitanje da li će i Srpska ukinuti fiskalizaciju za zanatlije, nakon što je to 1. septembra uradila Srbija.

On je istakao da je Republici Srspkoj bitno da svi pravni subjekti funkcionišu u skladu sa zakonom, te da se sav promet evidentira i sve obaveze plaćaju.

Premijer Srpske je napomenuo da su u Republici od fiskalizacije izuzeti proizvođači sopstvenih poljoprivrednih proizvoda, te određene zanatske djelatnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana