Dva kredita za bh. ekonomiju

D. S.
Dva kredita za bh. ekonomiju

SARAJEVO - Upravni odbor Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) odobrio je dva kredita u ukupnom iznosu od 45 miliona evra finansijskim institucijama u BiH koje su namijenjene za podršku ekonomiji BiH u odgovoru na globalnu ekonomsku krizu, saopšteno je iz kancelarije EBRD-a u Sarajevu.

Riječ je o dijelu ukupnog paketa za banke u osam istočnoevropskih država u iznosu od 432,4 miliona evra. Poslije potpisivanja kreditne dokumentacije, EBRD će jedan kredit od 30 miliona evra dati Unikredit banci Mostar, a drugi od 15 miliona evra Unikredit lizingu Sarajevo.

Cilj ovog finansijskog paketa je da obezbijedi srednjoročno i dugoročno finansiranje u obliku kredita ili ulaganja u kapital putem "Unikreditovih" supsidijarija kao podršku malim i srednjim preduzećima, finansiranju lizinga i projekata energetske efikasnosti, navodi se u saopštenju.

EBRD investicija je dio zajedničkog programa EBRD-a, Svjetske banke i Evropske investicione banke da obezbijedi više od 24 milijarde evra za podršku bankarskim sektorima u regiji i da finansira kreditiranje kompanija koje su pogođene globalnom krizom.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana