Donirana oprema od pola miliona KM

Tatjana Rokvić
Donirana oprema od pola miliona KM

BANjA LUKA - Vlada SAD donirala je Upravi za indirektno oporezivanje BiH opremu vrijednu pola miliona maraka u okviru Programa za kontrolu izvoza i bezbjednost granica, a koja će Upravi pomoći u borbi protiv svih vidova krijumčarenja.

Oprema se sastoji od uređaja za detekciju eksploziva i biohemijskih materija, uređaja za mjerenje gustoće materijala, laserskog daljinomjera, alata za inspekciju i drugih uređaja.

Direktor UIO BiH Kemal Čaušević rekao je da je donirana oprema bila od velikog značaja za rad službenika UIO.

- Ovo je jedna u nizu donacija, a svakako će tehničarima i službenicima Uprave pomoći da se kvalitetnije bore protiv svih vidova krijumčarenja - dodao je Čaušević.

Vlada SAD-a u posljednjih pet godina donirala je UIO opremu vrijednu oko dva i po miliona maraka, kako bi rad službenika Uprave bio što kvalitetniji.

Program menadžer za BiH, Crnu Goru i Srbiju za kontrolu izvoza i bezbjednost granica Međunarodnog biroa za bezbjednost i sprečavanje širenja naoružanja Vlade SAD Džordž Levicki kazao je da je donacija UIO BiH iskorišćena na najbolji mogući način, dakle upravo za one namjene za koje je došla.

- Zadovoljni smo poslom i saradnjom SAD i UIO, a u narednom periodu nastojaćemo da saradnju nastavimo našim programom obuke zaposlenih u Upravi, kako bi ova oprema bila što bolje iskorišćena - rekao je Levicki.

Kemal Čaušević, direktor UIO BiH, primio je doniranu opremu, naglasivši da je ova posebna oprema bila od velikog značaja za rad službenika Uprave.

Šef Ambasade SAD u Banjoj Luci Hajdi Jovanović-Hakone rekla je da je ova donacija veoma dobar vid saradnje SAD-a i BiH.

Ucijene

Kemal Čaušević, rekao je da list "Fokus" iznosi o njemu već duže vrijeme laži zato što ta novina nije prošla na tenderu UIO.

Dodao je da "Fokus" nije prošao na tenderu jer je prijavio lažni tiraž, poslije čega ga je direktor lista ucjenjivao.

- Prijavili su da imaju 5,6 miliona prodatih primjeraka godišnje, što bi značilo da imaju 17.000 dnevno. Zbog toga nisu prošli na tenderu – kazao je Čaušević.

Kaže da je jasno da bi, da je tiraž "Fokusa" bio onoliki koliko su naveli na tenderu, to značilo da je ovaj list utajio četiri miliona maraka PDV-a.

- Kada sam Šarencu rekao tu informaciju, on je rekao da će mi se revanširati. Ucjenjivao me za šta imam svjedoka i ja ću ga tužiti - rekao je Čaušević.

Šarenac tvrdi da u periodu o kom priča Čaušević on uopšte nije bio direktor ove medijske kuće.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana