Dokumentacija do početka juna

M. M.
Dokumentacija do početka juna

FOČA - Poslije uspješno sprovedenog stečaja, u kojem je Vlada RS kupila akcijski kapital, u rudniku mrkog uglja "Miljevina" nadomak Foče, poslovodstvo rudnika najavljuje da bi strateški partner mogao da se pojavi do početka juna.

- Investitori iz Mađarske koji su zainteresovani za privatizaciju rudnika "Miljevina" najavili su da će do 1. juna 2009. godine dostaviti kompletnu dokumentaciju, sa uslovima koje nude u privatizaciji - izjavio je direktor rudnika "Miljevina" Nenad Matović.

U rudniku "Miljevina" od 200 bivših radnika na posao svakodnevno dolazi njih 20, koji su angažovani na čuvanju imovine rudnika. Svi radnici očekuju da će proizvodnja u rudniku biti uskoro pokrenuta i da će za sve biti posla.

- Poslovodstvo najavljuje da će u rudniku biti otvoreno oko 1.000 radnih mjesta. Za ovaj rudnik ima nade, jer Vlada RS je kupila kapital u rudniku koji je ponuđen u postupku stečaja - kaže Matović.

On je dodao da je rudnik "Miljevina" od prošle godine obišlo nekoliko strateških partnera, ali da nijedna ponuda nije odgovarala proizvodnom programu koji je, prvenstveno usmjeren na oživljavanje proizvodnje u rudniku.                                                                       

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana