Dogovor o limitu za dug biće postignut

Glas Srpske
Dogovor o limitu za dug biće postignut

HONGKONG - Američki državni sekretar Hilari Klinton izjavila je da je sigurna da će zakonodavci na Kapitol hilu postići sporazum kako bi spriječili da Sjedinjene Američke Države bankrotiraju zbog nemogućnosti da vraćaju dugove.

- Političke svađe u Vašingtonu su trenutno intenzivne, ali su te nesuglasice konstantne u našem političkom životu još od prije formiranja naše republike - ukazala je Klintonova juče u govoru za poslovne lidere u Hongkongu, prenijele su agencije.

Klintonova je uvjerena da će u Kongresu biti postignut dogovor o povećanju limita za dug i da će zakonodavci raditi sa predsjednikom SAD Barakom Obamom na preduzimanju mjera za poboljšanje američkih dugoročnih fiskalnih izgleda.

Demokrate i republikanci se ne slažu s prijedlogom za povećanje limita za američki dug, koji sada iznosi 14,3 biliona dolara.

Povećanjem limita bi bilo omogućeno administraciji u Vašingtonu da poslije 2. avgusta plaća račune federalnim institucijama.

Poziv

Klintonova je pozvala Aziju da prihvati globalne propise o "otvorenoj, slobodnoj, transparentnoj i pravičnoj" trgovini, koje, kako smatra Vašington, Kina i druge zemlje u usponu često ignorišu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana