Dodik sa mitropolitom solunskim i privrednicima

SRNA
Dodik sa mitropolitom solunskim i privrednicima

Banjaluka - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik razgovarao je u Solunu sa mitropolitom solunskim Antimosom, kojeg je upoznao o situaciji u Republici Srpskoj i odnosima u BiH.

Dodik se tokom susreta sa mitropolitom zahvalio grčkim vlastima, bratskom grčkom narodu i Crkvi na pomoći koju su uputili Republici Srpskoj i srpskom narodu u teškim trenucima.

Predsjednik Srpske i mitropolit Antimos razmijenili su mišljenja o aktuelnim temama u regionu, koje su od obostranog interesa, saopšteno je iz kabineta predsjednika Republike.

Tokom prvog dana posjete Solunu, Dodik se sastao i sa predstavnicima Udruženja privrednika sjeverne Grčke, koje je upoznao o ekonomskoj situaciji i privrednim potencijalima Srpske, planiranim i projektima u fazi realizacije, poreskoj politici i uslovima za pokretanje proizvodnje, te ih pozvao da investiraju u Republiku Srpsku.

Sastanku je prisustvovao i šef Predstavništva Srpske u Solunu Vasilios Lampru.

Prvog dana posjete Grčkoj, predsjednik Srpske je dao intervju za dnevni list "Katimerini".

Dodik će večeras organizovati prijem za istaknute ličnosti iz političkog, intelektualnog i privrednog života Soluna i regije, kao i za članove diplomatskog kora.

Protokolom posjete predviđeno je da Dodik sutra u 11.00 časova prisustvuje proslavi Dana i krsne slave Republike Srpske - Svetog arhiđakona Stefana, koja će biti organizovana u Predstavništvu Srpske u Solunu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana