Dobitnik nagrade Prognoze analitičara

Srna
Dobitnik nagrade Prognoze analitičara

Banjaluka - Odjeljenje ekonomskih istraživanja Adiko banke dobitnik je nagrade "Prognoze analitičara" u kategoriji najbolji prognozer inflacije za Srbiju i Hrvatsku, koju dodjeljuje kompanija "Fokus ekonomiks".

Kompanija "Fokus ekonomiks" pruža ekonomske analize i prognoze cijena 33 ključna proizvoda, u kojima učestvuje više od 900 međunarodnih stručnjaka i institucija, saopšteno je iz Adiko banke.


Nagradom "Prognoze analitičara" odaje se priznanje najboljim ekonomskim prognozerima za glavne makroekonomske pokazatelje u više od 80 zemalja svijeta.

"Svaka međunarodna nagrada u snažnoj konkurenciji predstavlja potvrdu našeg predanog timskog rada, a povećani interes klijenata i poslovnih partnera Adiko banke, kao i međunarodnih institucija za naše analize tome daje dodatnu težinu", rekao je direktor Odjeljenja ekonomskih istraživanja Adiko banke Hrvoje Stojić.

On je dodao da će i ubuduće ova banka klijentima obezbjeđivati pravovremene i relevantne prognoze ekonomskih i tržišnih kretanja koje utiču na njihovo poslovanje, na taj način im pružajući podršku u procesu odlučivanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana