Do 2013. godine u BiH ulažu 200 miliona evra

Marina Čigoja
Do 2013. godine u BiH ulažu 200 miliona evra

BEOGRAD - "Delta Maksi grupa" će do 2013. godine investirati više od 200 miliona evra za razvoj nove mreže i otvoriti 50 novih objekata širom BiH, rekao je na prezentaciji u Beogradu generalni direktor "Delta Maksi grupe" Dragan Filipović.

- U 2008. godini smo imali prvu zaokruženu poslovnu godinu na teritoriji Republike Srpske i veoma smo zadovoljni, jer smo u toj godini uspjeli da izvršimo rebrendovanje svih naših objekata i da uvedemo neki "novi duh" koji "Delta maksi" već ima u Srbiji. Sama 2009. godina trebalo bi da nam omogući novi rast od 70 odsto u odnosu na 2008. godinu - istakao je Filipović.  Dodao je da će ove godine, pravi izazov za "Deltu" biti i osvajanje tržišta Federacije BiH.

- FBiH nam je ove godine prvi "pravi zalogaj" i očekujemo da ćemo u 2009. godini otvoriti prve objekte u Sarajevu, Zenici, Tuzli i Mostaru. U zavisnosti od situacije na tržištu, možda otvorimo objekte i u nekim drugim gradovima - kazao je Filipović.

U "Tempo" centrima u Banjoj Luci, Prijedoru i Brodu, svakih deset dana u naredna tri mjeseca kupcima će po akcijskim cijenama biti ponuđeni određeni proizvodi.

- Od 2. marta kreće tromjesečna akcija u kojoj ćemo svakih 10 dana po akcijskim cijenama prodavati 30 različitih osnovnih životnih namirnica - rečeno je na prezentaciji.

Prošle godine "Delta maksi" Banja Luka je ostvarila promet od 130.856.320 evra što je za 41 odsto više u odnosu na 2007. godinu.

Planirani promet u ovoj godini je 180 miliona evra.

Šoping mol

Kada je u pitanju gradnja šoping mola u Banjoj Luci, Filipović je najavio da će ona početi u toku ove godine.

- U toku ove godine ćemo započeti projekat koji smo već dogovorili sa Vladom RS, a takođe planiramo i da počnemo gradnju šoping mola u Sarajevu u toku sljedeće godine - istakao je Filipović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana