Đokić: Srpska poželjna destinacija za strana ulaganja

Srna
Đokić: Srpska poželjna destinacija za strana ulaganja

Banjaluka - Republika Srpska je geostrateški poželjna destinacija za strana ulaganja i ima velike potencijale u oblasti industrije i turizma, istakao je ministar industrije, energetike i rudarstva Petar Đokić u razgovoru sa predstavnicima okruga Volomin iz Poljske, koji su izrazili spremnost da investiraju u Srpsku.

"Na današnjem sastanku dogovorili smo da se radi na pripremi sporazuma o saradnji sa okrugom Volomin", naveo je Đokić i dodao da će to biti vid šire društvene saradnje u okviru koje će Srpska i Poljska sarađivati, ne samo u oblasti ekonomije, već i obrazovanja i kulture.


Predstavnici okruga Volomin istakli su da su zainteresovani za saradnju sa Republikom Srpskom zbog njene otvorenosti prema stranim investitorima, prirodnih resursa kojima raspolaže, kao i relativno jeftine cijene električne energije.

Oni su pozvali preduzetnike iz Republike Srpske da posjete Poljsku i učestvuju na kongresu Ekonomskog foruma u martu, gdje će direktnim susretima sa poljskim privrednicima konkretizovati mogućnosti saradnje, saopšteno je iz Ministarstva industrije, energetike i rudarstva Srpske.

Delegaciju iz Poljske predvodio je predsjednik okruga Volomin Kazimierz Rakovski, a sastanku su prisustvovali i predsjednik Područne privredne komore grada Banjaluka Goran Račić i direktor banjalučkog preduzeća "Kosmos" Dušan Vještica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana