Direktor zrenjaninskog Dijamanta na čelu Konzuma

Srna
Direktor zrenjaninskog Dijamanta na čelu Konzuma

Zagreb - Nadzorni odbor "Konzuma" u Hrvatskoj smijenio je danas direktora ove kompanije Slavka Ledića, a na njegovo mjesto imenovao dosadašnjeg predsjednika Uprave "Dijamanta" u Zrenjaninu Tea Vujčića.

"Poziciju predsjednika Uprave žDijamantaž preuzeće Vladimir Milović, dosadašnji direktor prodaje i marketinga", potvrdili su iz "Konzuma".

Vujčić je dvije godine bio direktor Todorićeve kompanije "Zvijezda". Prije toga je radio u AT "Kerniju" i "Dukatu". Rođen je u Imotskom, a Ekonomski fakultet je završio u Zagrebu, prenose hrvatski mediji.

U "Konzumu" navode da upravljačke promjene u ključnim kompanijama u žAgrokorovojž maloprodaji i proizvodnji hrane imaju za cilj dalje jačanje koncerna u Hrvatskoj i regionu, a sve u okviru novog poslovnog modela i plana restrukturisanja.

Hrvatski mediji navode da je Ledić smijenjen samo dan nakon što se javnosti obratio Antionio Alvarez, koji će sprovoditi proces restrukturisanja ovog koncerna.

Poreska uprava Hrvatske blokirala je u petak, 31. marta, račune koncerna "Agrokor", te kompanija "Ledo", "Tisak", PIK "Vrbovec" i "Belje". Danas je blokiran i račun kompanije "Frank", jednog od najvećih "Agrokorovih" dobavljača.

"Agrokor" ima problem sa likvidnošću zbog nagomilanih dugova u iznosu od šest milijardi evra, od kojih najveći dio dospijeva na naplatu 2020. godine. Ovaj koncern svu dobit već troši samo na otplatu kamata.

Ulogu lidera u traženju rješenja preuzela je Sberbanka, koja drži više od polovine duga "Agrokora". Ruska VTB banka je, uz Sberbanku, jedan od najvećih povjerilaca ovog koncerna. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana