Dinkić izašao iz Radne grupe

Glas Srpske
Dinkić izašao iz Radne grupe

BEOGRAD - Potpredsjednik Vlade Srbije Mlađan Dinkić izašao je juče sa svojim timom iz Radne grupe koja pregovara o prodaji Naftne industrije Srbije, rečeno je agenciji Beta u Vladi Srbije.

Oni su napustili Radnu grupu "pošto nema čvrstih pravnih garancija da će biti izgrađen gasovod Južni tok koji će prolaziti kroz Srbiju".

Vlada Srbije nije podržala svoj pregovarački tim, koji smatra da bi NIS trebalo prodati samo ako istovremeno Srbija i Rusija potpišu i ugovore o izgradnji gasovoda i podzemnog skladišta gasa Banatski dvor. Timu su pored Dinkića napustili i državni sekretar u Ministarstvu ekonomije Nebojša Ćirić i predstavnik Agencije za privatizaciju Branislav Zec.

Srpska delegacija predvođena predsjednikom Borisom Tadićem sljedeće nedjelje će otići u Moskvu, da bi potpisala tri naftna i gasna sporazuma sa ruskim energentskim gigantom "Gaspromom", rekao je ruski diplomatski izvor u Beogradu, prenose agencije.

Preliminarni sporazum potpisan je u Moskvi 25. januara i uključuje preuzimanje 51 odsto NIS-a za 400 miliona dolara, investiciju od pola milijarde dolara u sklonište gasa u Srbiji i izgradnju dijela gasovoda Južni tok kroz Srbiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana